Isolatie een goeie investering?

Isoleren is één van de eerste en goedkoopste stap om te beginnen met het verduurzamen van je woning.

 

 
 

Wat is isolatie?

Isolatie is een eigenschap van materialen die ervoor zorgt dat thermische energie (warmte) zo min mogelijk van de ene naar de andere zijde kan gaan. Door het gebruik van isolatiemateriaal in vloeren, wanden of plafonds behoud je de warmte veel langer in een ruimte, kort gezegd, isolatie materiaal schermt warmte af. Hiermee voorkom je warmteverlies van een ruimte.

Voordelen van isolatie?

Om comfortabel te kunnen wonen en te kunnen genieten van de warmte in een ruimte is isoleren een grote rolhouder. Zonder isolatie gaat een groot deel van de warmte verloren door vloeren, muren en plafonds. Dit kan oplopen tot 70% aan warmteverlies. Als een woning geïsoleerd is, dan hoeft de warmtebron minder te stoken. De warmte die eerder afgedragen is aan de lucht in de woning, wordt langer behouden in de ruimte.

Geld besparen met isolatie.

Veel oudere woningen in Nederland hebben geen isolatie, hierdoor kunnen stookkosten flink oplopen. Tegenwoordig worden in nieuwbouw woningen veel isolatiemateriaal gebruikt, waardoor deze woningen hoger in de energielabel terecht komen. Doormiddel van isolatie kan een woning meer gebruik maken van minder warmte, hiermee zullen de stookkosten flink verlaagd worden.

Waarom is isoleren duurzaam?

Door gebruik te maken van isolatie bespaart men onnodige energie, wat er voor zorgt dat uw woning duurzaam is. Isoleren vraagt een investering, vooral in oudere woningen. Door isolatie toe te passen in een woning of gebouw, is men er bewust van om warmteverlies tegen te gaan. Isoleren speelt een grote rol (50%) in duurzaam wonen. Met isolatie kunt u de watertemperatuur van de verwarming verlagen waardoor de stookkosten omlaag gehaald worden. Denk hierbij aan 60-70 graden water temperatuur voor uw radiatoren.

Voor een plan om uw huis te verduurzamen kunt u vrijblijvend een gratis offerte aanvragen!